برق مورد نیاز برای مصرف دستگاه زغال فشرده را چگونه می توان تامین نمود؟ یکی از اصلیترین نیازها برای تولید زغال فشرده، برق است. دستگاه تولید زغال فشرده با استفاده از برق کار میکند. برای راهاندازی خط تولید زغال فشرده شما به برق ۳ فاز و حداقل آمپر ۵۰ نیاز دارید.
برق از مهمترین نیازهای خط تولید زغال در تولید زغال فشرده است؛ چرا که تمام دستگاههای مورد نیاز این شغل، موتور الکتریکی دارند که در صورت هر گونه مشکل در برقرسانی، خط تولید با مشکل مواجه میشود.
اگر برقرسانی به دستگاهها به درستی انجام نشود ممکن است خسارات زیادی را به بار آورد. کمترین خسارات و ضرری که در صورت نبود و قطعی برق متحمل میشوید، از کار افتادن و تعطیل شدن خط تولید است.
اگر قطعی برق به صورت مکرر اتفاق افتد، سبب سوختن و خرابی دستگاهها میشود. در نتیجه لازم است قبل از راهاندازی کارگاه تولیدی خود، از تأمین برق مورد نیاز اطمینان خاطر حاصل کنید.
زغال فشرده
زغال فشرده در اصل از مواد ضایعاتی مانند پوست گردو، خاک اره، خاک زغال و… ساخته میشود. این مواد اولیه را در دستگاه اکسترودر قرار میدهند و زغال با قطعات و اشکال چهار گوش و کوچک که در وسط آنها یک سوراخ قرار دارد، تولید میکنند.
زغال فشرده را با نامهای دیگری اعم از زغال قالبی، زغال چینی، زغال صنعتی و… میشناسند. خط تولید زغال فشرده به علت عملکرد و بازدهی عالی که دارد یکی از خطوط تولید بسیار به صرفه است.
از آن جایی که همان مواد اولیه خام را فشرده میکنند تا به زغال فشرده بریکت تبدیل شوند، باید این مواد خام در کوره قرار بگیرند تا به کربن تبدیل شوند.
دستگاههای تولید زغال فشرده
برای راهاندازی خط تولید زغال فشرده یا همان زغال چینی شما در ابتدا به یک فضای ۲۰۰ الی ۲۵۰ با حداقل ارتفاع ۵ متر نیاز دارید. برق مورد نیاز برای راهاندازی دستگاههای تولیدی نیز برق ۳فاز و با حداقل آمپر ۵۰ است.
برقرسانی از مهمترین عوامل راهاندازی خط تولید زغال فشرده است. دستگاههای تولیدی زغال فشرده شامل چند دستگاه اصلی هستند که تمام آنها دارای موتور الکتریکی هستند.
دستگاههای مورد نیاز عبارتند از: کورههای صنعتی، اکسترودر، خشک کن و سرند.
قیمت هر یک از این دستگاهها متفاوت است چراکه خود دارای چند مدل و برند هستند که مشخصات و ویژگیهای فنی مختلفی نیز دارند. به عنوان مثال برخی دستگاهها کم مصرف و برخی پر مصرف هستند. دستگاهها قدرت موتورها و توان تولیدی دستگاهها نیز متفاوت است. تمام این تفاوتها سبب تغییر و اختلاف قیمت دستگاهها میشوند.
اهمیت برق در تولید زغال فشرده
همان طور که در مطالب فوق بارها اشاره کردیم برق و برقرسانی در تولید زغال فشرده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و از عوامل اصلی برای راهاندازی کارگاه تولیدی زغال فشرده محسوب میشود.
اگر برقرسانی درست انجام نشود در سادهترین حالت ممکن است خط تولید متوقف شود. گاه ممکن است بر اثر عدم برقرسانی صحیح دستگاهها خراب شوند یا کاملاً دچار سوختگی شوند.
برای کاهش مصرف برق و صرفهجویی در هزینههای برق و تولید زغال فشرده میتوانید از دستگاههای کم مصرف و بهینه استفاده کنید. این امر علاوه بر صرفهجویی در هزینه تولید و هزینه برق و انرژی سبب افزایش بازدهی بسیار بیشتر میشود.
کاربرد زغال فشرده
پس از این که اولین بار زغال فشرده توسط کشور چین تولید شد، به دلیل مزایا و کاربردهای فراوانی که داشت بسیار سریع در جهان محبوبیت یافت. محبوبیت این محصول به قدری زیاد بود که در سراسر دنیا خط تولید آن راهاندازی شد.
زغال فشرده کاربردهای مختلفی دارد که میتوان برخی از آنها را تحت عناوین زیر خلاصه کرد:
- در ساخت ماسکهای ضد گاز
- شومینه
- ایجاد شعله برای باربیکیو
- استفاده در آثار هنری
- استفاده از پودر یا قرص زغال فشرده در پزشکی
- استفاده در صنعت
- استفاده در قطعات الکترونیکی
- و…
مزایای زغال فشرده
استفاده از زغال فشرده به جای زغالهای معمولی و انرژیهایی مانند نفت و گاز و زغال سنگ و… مزایای بسیاری دارد. به طوری که امروزه بیشتر زغالهای فشرده مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از مزایای زغال فشرده شامل موارد زیر است:
- در صورت استفاده از زغال فشرده دیگر نیازی به استفاده از مواد شیمیایی نیست.
- این نوع زغال، خاکستر کمتری تولید میکند.
- مدت زمان سوختن زغال فشرده بیشتر است.
- هنگام سوختن زغال فشرده، جرقه تولید نمیشود و کاملاً بیخطر است.
- میزان حرارت تولیدی زغال فشرده بسیار بالاست.
- زغال فشرده بوی بد ندارد و گاز مضر تولید نمیکند.