علت ترک خوردگی زغال

علت ترک خوردگی زغال

علت ترک خوردگی زغال

اشتراک گذاری مقاله

ترک خوردگی زغال یکی از مشکلات رایجی است که بسیاری از تولید کنندگان زغال با آن مواجه می  شوند. تولید زغال مرغوب و با کیفیت برای صاحبان این صنعت اهمیت بسیار زیادی دارد و به صورت مستقیم قدرت رقابتی آنها را با دیگر رقبا افزایش می دهد.

ترک خوردگی زغال از جمله مواردی است که به شدت روی کیفیت کار تولید کنندگان تاثیر می گذارد. زیرا زغال های ترک خورده کیفیت پایینی دارند و به همین دلیل امکان فروش آنها در بازار بسیار کم است. به همین دلیل همه تولید کنندگان فعال در این حوزه زمانی که با چنین مشکلی مواجه می شوند به دنبال راهکارهایی برای برطرف کردن آن هستند. دلایل مختلفی هستند که منجر به ترک خوردگی زغال می شوند که مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند:

استفاده از مواد اولیه نامرغوب و ترک خوردگی زغال

  • استفاده از مواد اولیه نامرغوب و ترک خوردگی زغال

یکی از مهمترین دلایلی که منجر به ترک خوردگی زغال می شود، استفاده از مواد اولیه نامرغوب است. در بین مواردی که برای تولید زغال به کار می روند خاک اره بیشترین نقش را دارد و هر چقدر کیفیت خاک اره به کار برده برای این منظور بیشتر باشد به همان میزان کیفیت زغال تولید شده نیز ارتقا پیدا می کند.

همچنین رطوبت بالای خاک اره نیز از جمله مواردی است که منجر به ترک خوردگی زغال می شود. زیر در صورتی که برای تولید زغال از خاک اره مرطوب استفاده شود خمیر حاصل از آن، آنچنان که باید درون سیلندر دستگاه زغال ساز جای نمی گیرد و دور ماردون جمع می شود و زغال تولید شده با استفاده از خاک اره نامرغوب و همچنین مرطوب کج می شود. اگر در حین تولید زغال از دودکش دستگاه دود آبی رنگ بیرون بیاید نشانه مرطوب بودن بیش از حد خاک اره خواهد است.

کمبود خاک زغال در خاک اره و ترک خوردن زغال

  • کمبود خاک زغال در خاک اره و ترک خوردن زغال

در صنعت تولید زغال برای آنکه مواد بتوانند به دور ماردون استحکاک ایجاد کنند از خاک زغال نیز استفاده می شود. همچنین استفاده از خاک زغال باعث فشرده تر شدن بریکت می شود. بنابراین اگر در فرایند تولید زغال به اندازه کافی از خاک زغال استفاده نشود، زغال تولید شده در معرض ترک خوردگی قرار خواهد گرفت.

تنظیم نبودن ماردون دستگاه و ترک خوردگی زغال

  • تنظیم نبودن ماردون دستگاه و ترک خوردگی زغال

دیگر عاملی که موجب ترک خوردگی زغال می شود تنظیم نبودن ماردون دستگاه زغال ساز در حین تولید زغال است. باید گفت که یکی از قطعات مکانیکی مهم خط تولید زغال ماردون می باشد و تنظیم نبودن آن مشکلات زیادی را در این صنعت به وجود می آورد.

به عبارت دیگر اگر ماردون تنظیم نباشد، فرایند تولید زغال با مشکلاتی نظیر شلیک مواد، پس زدن مواد از درون قیف و ترک خوردگی زغال مواجه خواهد شد. همچنین تاب داشتن ماردون موجب می شود که در سرتاسر بریکت زغال ترک هایی ایجاد شود.

نقص فنی در سیلندر و ترک خوردگی زغال

  • نقص فنی در سیلندر و ترک خوردگی زغال

بدترین نوع ترک خوردگی زغال زمانی ایجاد می شود که سیلندر دچار نقص فنی باشد. سیلندر جزو قطعات مصرفی خط تولید زغال به شمار می رود و پس از فرسوده شدن برای تولید زغال مرغوب و با کیفیت این قطعه باید تعویض شود. استفاده از سیلندر فرسوده و ناکارآمد منجر به بروز ترک های عرضی و همچنین طولی و تولید زغال نامرغوب می شود.

زیرا زمانی که این قطعه فرسوده باشد در فرایند تولید زغال مواد به خوبی به هم نمی چسبند و در نتیجه بریکت ها صاف و یکدست نمی شوند. ناگفته نماند که جنس سیلندر نیز در این رابطه مهم بوده و تولید کنندگانی که در خط تولید خود از سیلندرهای نامرغوب استفاده می کنند، محصولات نامرغوب تری را به تولید می رسانند.

خشک بودن بیش از حد خاک اره و ترک خوردگی زغال

  • خشک بودن بیش از حد خاک اره و ترک خوردگی زغال

رطوبت خاک اره باید در حد استاندارد باشد و همان اندازه که مرطوب بودن بیش از حد آن منجر به تولید محصول نامرغوب می شود خشک بودن بیش از حد استاندارد آن نیز با چنین مشکلی به همراه خواهد بود. باید متذکر شد که استفاده از خاک اره بیش از حد خشک هم منجر به تولید زغال نامرغوب و ترک خورده می شود و هم آنکه به قطعات مهم خط تولید زغال نظیر سرند و سیلندر نیز آسیب وارد می کند.

درشت بودن مواد اولیه

  • درشت بودن مواد اولیه

درشت بودن مواد اولیه نظیر خاک اره نیز در این رابطه نقش دارد و منجر به تولید زغال پفکی و ترک خورده می شود. آن دسته از تولید کنندگانی که می خواهند محصول مرغوب و درجه یک تولید کنند باید در خرید مواد اولیه مخصوصاً خاک اره نهایت دقت را به خرج دهند.

 

 

اشتراک در خبرنامه ما

با ما اطلاعات خود را بروز نگهدارید

سبد خرید