در این مقاله قصد داریم تا به مقایسه دو نوع زغال فشرده یعنی زغال فشرده با بو و بدون بو بپردازیم. هدف اصلی از این مقاله این است که مشخص کنیم استفاده از کدام نوع زغالهای فشرده بهتر است؟ زغالهای فشرده با بو یا بدون بو؟!
اگر شما هم قصد دارید تا پاسخ این سؤال را بیابید توصیه میکنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
زغال فشرده چیست؟
قبل از پرداختن به بحث اصلی مقاله یعنی مقایسه دو نوع زغال فشرده با بو و بدون بو، بهتر است کمی بیشتر با زغال فشرده آشنا شویم. شاید شما بارها نام زغال فشرده را شنیده باشید اما درباره آن و نحوه تولید آن اطلاع کافی نداشته باشید.
زغال فشرده که با نامهای دیگری مانند زغال چینی، زغال صنعتی و… نیز شناخته میشوند اولین بار توسط کشور چین و به منظور کارایی بهتر و دوستدار طبیعت بودن ساخته شد.
زغال فشرده بر خلاف زغالهای سنتی از از مواد اولیه مختلفی در آن استفاده می شود. مواد اولیه تولید زغال مانند خاک اره، پوست گردو، شاخ و برگ اضافی درختان و…. توسط دستگاهها و تجهیزات خاص صنعتی ساخته میشوند.
انواع زغال فشرده
زغالهای فشرده عمدتاً به دو دسته اصلی تقسیم میشوند که این دو دسته با یکدیگر تفاوتهای بسیار زیادی دارند. این دو دسته عبارتند از:
- زغال فشرده صنعتی
- زغالهای فشرده سنتی
کاربرد هر یک از این زغالها همانند کیفیت آنها بسیار متفاوت است. بیشترین و مهمترین تفاوت این دو نوع زغال در بو و دود آنها است. زغالهای فشرده صنعتی زغالهایی با دود و بو هستند، در مقابل زغالهای فشرده سنتی کاملاً بدون بو و بدون دود هستند که در ادامه این مقاله میخواهیم این دو نوع زغال را با یکدیگر مقایسه کنیم.
مقایسه زغال فشرده صنعتی با زغال فشرده سنتی
هر دو نوع زغال صنعتی و سنتی از انواع زغالهای فشرده هستند که اصلیترین تفاوت آنها در نحوه ساخت و تولید آنها و همچنین کیفیت آنها است.
این دو زغال بسیار شبیه یکدیگرند به طوری که بسیاری از افراد آنها را با یکدیگر اشتباه میگیرند.
تفاوتهای عمده و اصلی این دو مدل زغال عبارتند از:
- کیفیت زغال: زغال فشرده سنتی بدون بو و بدون دود است چراکه در هنگام تولید بو و دود آنها گرفته شده است. زغالهای فشرده سنتی طی چندین مرحله و با مواد طبیعی مانند چوب و پوست گردو و خاک اره و… ساخته میشوند. این زغالها مدت زمان زیادی نیز میسوزند. در مقابل زغالهای فشرده صنعتی به دلیل اینکه ساخت و تولید آنها سریعتر و کم هزینهتر باشد، در تولید آنها از چسبهای صنعتی استفاده میشود که هنگام سوختن این چسبها بو تولید میکنند که سبب سردرد میشوند.
- مراحل ساخت: مراحل ساخت زغال فشرده سنتی حداقل ۵ مرحله است و با حوصله و با دقت تولید میشوند در صورتی که برای تولید زغال فشرده صنعتی ۲ الی ۳ مرحله انجام میشود. چراکه سرعت در تولید زغال فشرده صنعتی مهم است و سرعت تولید سبب کاهش هزینهها و به صرفهتر بودن تولید زغال فشرده صنعتی میشود.
- قیمت زغال: زغالهای فشرده سنتی نسبت به زغالهای فشرده صنعتی قیمتی بالاتر و بیشتر دارند که به دلیل طبیعی بودن مواد آن، مراحل بیشتر ساخت و… امری طبیعی است اما گاه به دلیل اینکه فروشندگان بتوانند زغالهای فشرده صنعتی را به جای زغالهای فشرده سنتی بفروشند، زغالهای فشرده صنعتی را نیز به قیمت بالا و در میان زغالهای فشرده سنتی به مردم میفروشند.
- مواد اولیه به کار رفته در تولید زغالهای فشرده: در تهیه زغالهای فشرده سنتی سعی میشود تا از ارزانترین مواد اولیه مرغوب و دوستدار محیط زیست استفاده شود به عنوان مثال از موادی مانند پوست گردو، خاک اره، شاخ و برگهای اضافی و… استفاده میشود و با دستگاههای خاصی آنها را فشرده و متراکم میکنند و به شکل قالبی تهیه میکنند. در صورتی که برای ساخت و تولید زغال فشرده صنعتی از موادی مانند چسب، ام دی اف و چوبهای نامرغوب استفاده میشود که سبب بو و دود کردن زیاد این نوع زغالها به هنگام سوختن میشود.
- شکل ظاهری: متأسفانه شکل ظاهری زغال فشرده سنتی و صنعتی بسیار شبیه هم است به طوری که در نگاه اول قادر به تشخیص آنها نخواهید بود چراکه برای تهیه زغالها از قالب هایی شبیه به هم و یکسان استفاده می کنند.